By Wijnhuis Den Boer Since 1885

Webshop

Murray McDavid Linkwood Cask Craft Madeira Finish

37,50

Linkwood is een belangrijke malt in de blends van Diageo. De distilleerderij staat in de Speyside en kan 5,6 miljoen malt spirit produceren. Onafhankelijke bottelingen en vaak geliefd bij liefhebbers. Linkwood bottelingen hebben iets opmerkelijks vwb rijkheid en ” waxyness”. Ze zijn ook schaars en deze uitvoering is bijzonder vanwege zijn rijping.

OVER DE BOTTELAAR
Murray McDavid
Gestart in 1994 door Mark Reynier, Simon Coughlin en Gordon Wright en sinds 2000 ook eigenaren van Bruichladdich, die in 2012 weer verkocht werd. Aceo ltd. kocht Murray McDavid in 2013 en een jaar erna, de thuisbasis op de site van de voormalige Coleburn distilleerderij in het hart van Speyside. Een van de eerste bedrijven die gebruik maakt van een variëteit aan interessante vaten om de rijping tot perfectie te voltooien. Coleburn’s traditionele, Victoriaanse dunnage warehouses bevatten duizenden vaten met whisky van meer dan negentig verschillende distilleerderijen.

Niet voorradig

Niet voorradig

Beschrijving

Neus: Donker rood fruit, cassis en melkchocolade. Hints van Hazelnoot en kaneel.
Smaak: verfijnde fruitsmaken in combinatie met romige, zachte honing en melkchocolade. Lichte tonen van dadels en madeira.
Afdronk: Warm, rijk en zoetkruidig. Zoethout

FAQ